وقتی نیکوتین را ترک می کنید، بدن شما با چالش های ترک سیگار روبه رو می شود. در چند روز و هفته اول پس از ترک، احتمالاً چالش های ترک سیگار را احساس خواهید کرد. اما اگر بدانید چه انتظاری از این دوره داشته باشید، مقابله با چالش های ترک سیگار آسان تر است.
چالش های ترک سیگار چیست؟
وقتی نیکوتین را ترک می کنید، بدن شما با چالش های ترک سیگار روبه رو می شود. در چند روز و هفته اول پس از ترک، احتمالاً چالشه های ترک سیگار را احساس خواهید کرد. اما اگر بدانید چه انتظاری از این دوره داشته باشید، مقابله با چالش های ترک سیگار آسان تر است.
چالش های ترک سیگار
نیکوتین داروی اعتیادآور در تنباکو است. هنگامی که سیگار را ترک می کنید، ممکن است چالش های ترک سیگار را تجربه کنید. این چالش ها تغییرات فیزیکی و عاطفی موقتی هستند. آنها را به عنوان نشانه هایی در نظر بگیرید که بدن شما در حال بهبودی پس از کشیدن سیگار است.
علائم رایج چالش های ترک سیگار:
- هوس کردن
- بی قراری یا مشکل در تمرکز
- مشکلات خواب و اختلالات خواب
- تحریک پذیری، عصبانیت، اضطراب، گریه، غمگینی یا افسردگی
- افزایش گرسنگی یا افزایش وزن
علائم کمتر رایج ترک سیگار:
- علائم سرماخوردگی مانند سرفه، گلودرد و عطسه
- یبوست، اسهال، معده درد یا حالت تهوع
- سرگیجه یا احساس سبکی سر
- زخمهای دهان
چالش های ترک سیگار چقدر طول می کشد؟
علائم ترک نیکوتین معمولاً چند ساعت پس از آخرین سیگار شما شروع می شود. ای علائم معمولا در هفته اول قوی تر هستند. برای اکثر افراد، چالش های ترک سیگار محو می شود و پس از حدود 2 تا 4 هفته از بین می رود. اگر متوجه شدید که چالش های ترک سیگار برای شما طولانیتر است، با پزشک یا مشاور صحبت کنید.
چالش های ترک سیگار و فواید ترک
ترک نیکوتین اقدامی است که برای ترک سیگار انجام می شود. تنباکو حاوی نیکوتین است و به دلیل تمایل به اعتیاد با عواقب شدید بدنام است. ماهیت اجتماعی و اعتیادآور سیگار، چالش های ترک سیگار را بسیار طولانی و دشوار می کند. اما به دلیل جنبههای زشت افراط در سیگار کشیدن، تلاش برای ترک بدون توجه به چالشها، تلاشی در جهت درست است.
چرا مردم سیگار می کشند؟
افرادی که سیگار می کشند به دو دلیل عمده این کار را انجام می دهند. اولین دلیلی که افراد سیگار می کشند یک تأثیر اجتماعی است. تأثیر اجتماعی می تواند فشار همسالان یا دلایل دیگر باشد. دلیل دوم مربوط به کار است. اما دلیل سیگار کشیدن هر چه که باشد، توجه به این نکته مهم است که خطرات سیگار کشیدن بسیار بیشتر از فواید آن است. برای ترک سیگار، مهم است که مشخص کنید چرا سیگار میکشید و از این اطلاعات برای برنامهریزی برنامه ترک خود استفاده کنید.
بیایید چند دلیل کلی را در نظر بگیریم که افراد برای سیگار کشیدن توجیه می کنند.
- دلیل شماره 1: تنش را از بین می برد.
- دلیل شماره 2: کنترل وزن
- دلیل شماره 3: احساس تعلق
- دلیل شماره 4: نفوذ والدین.
عوارض سیگار کشیدن
سیگار کشیدن برای سلامتی شما خطرناک است. درخواست از شما برای ترک سیگار کاملا برای زندگی خوب و سالم شماست، نه بیشتر. اما باید بدانید که ترک سیگار مانند سایر اعتیادها آسان نخواهد بود. در ادامه خطرات احتمالی که در انتظار افراد سیگاری است، به خصوص اگر در گروه پرخطر قرار دارید، آورده شده است.
روی سیستم عصبی شما تاثیر می گذارد.
تنباکو حاوی نیکوتین است، یک محرک که عملکرد طبیعی سیستم عصبی شما را مختل می کند و باعث اعتیاد می شود. مصرف تنباکو یک احساس موقتی از انرژی ایجاد می کند که از بین می رود و باعث میل به انرژی بیشتر می شود و در نتیجه سیستم عصبی را ضعیف می کند. تجزیه سیستم عصبی باعث افزایش تحلیل عضلانی می شود که می تواند منجر به مشکلات بینایی، چشایی و بویایی شود.
بر سیستم تنفسی شما تأثیر می گذارد
آیا می دانستید که سیگار می تواند توانایی ریه شما را در فیلتر کردن سموم مضر ناتوان کند؟
هنگامی که این سموم در ریه شما جمع می شوند، در برابر عفونت های تنفسی آسیب پذیر می شوید، سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا به همراهان همیشگی شما تبدیل می شوند. این می تواند منجر به بیماری های جدی و طولانی مدت با پیامدهای مالی و دردناک بزرگ شود.
خانواده خود را در معرض خطر قرار می دهید
سیگار کشیدن اعضای خانواده شما را در معرض خطر قرار می دهد. فرزندان و همسر شما و همچنین سایر عزیزان در معرض خطر هستند، نتیجه حاصله می تواند منجر به ضرر مالی زیادی برای شما و خانواده شود.
بیماری های قلبی عروقی
سیگار اثرات بسیار بدی بر سیستم قلبی عروقی دارد. نیکوتین یک تقویت کننده قند در بدن است، اثر طولانی مدت آن کاهش سطح کلسترول خوب و بالا بردن کلسترول بد و فشار خون شما است که دروازه ای برای عوارض بیشتر از جمله بیماری های عروق کرونر قلب و سکته است.
سیگار بر نواحی حیاتی تری از مو، ناخن و پوست بدن شما تأثیر می گذارد. سیستم گوارش شما و همچنین سیستم جنسی و تناسلی شما در امان نیست.
فواید ترک سیگار
ترک سیگار فواید زیادی دارد، اما مهمترین فواید سلامتی شامل موارد زیر است:
کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه
در عرض چهار هفته پس از ترک سیگار، گردش خون شما بهبود می یابد و شما را از نظر بدنی آماده می کند. می توانید در محل کار راه بروید، بدوید و دوام بیشتری داشته باشید. همچنین سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند و باعث می شود که بتوانید با بیماری ها مبارزه کنید و کمتر در معرض خطر باقی بمانید.
کاهش خطر بیماری قلبی
سیگاری ها در معرض خطر بالای مرگ زودرس هستند. اما ترک سیگار شانس شما را برای مبارزه با بیماری هایی که احتمالاً باعث مشکلات قلبی می شوند، افزایش می دهد.
سلامتی عزیزان را بهبود می بخشد.
اقدام شما برای ترک سیگار، عزیزانتان را از خطرات مربوط به سیگار محافظت می کند. اعضای خانواده و دوستان شما می توانند زندگی بهتر و سالم تری داشته باشند. بسیاری از افراد غیر سیگاری، به ویژه کودکانی که با افراد سیگاری زندگی می کنند، در معرض خطر بالای سرطان و بیماری های مرتبط با قلب هستند.
چالش های ترک سیگار
ترک سیگار برای بسیاری از افراد سیگاری بسیار سخت است و انسان تعجب می کند که چرا ترک سیگار اینقدر سخت به نظر می رسد و دلیل آن هم دور از ذهن نیست. سیگار کشیدن هم یک عادت فیزیکی و هم یک عادت روانی است. نیکوتین یک فرد سیگاری را معتاد می کند و باعث می شود سیگار بکشد، اختلاط با سایر سیگاری ها احتمال ترک سیگار را کاهش می دهد.
چگونه بر چالش های ترک سیگار غلبه کنیم؟
ضرب المثل “عادت های قدیمی سخت می میرند” کاربرد واقعی در چالش های ترک سیگار دارد. غلبه بر عواملی که به سیگار کشیدن کمک می کند تا حد زیادی به تلاش شما برای ترک سیگار کمک می کند. بیایید هر عامل را به نوبه خود در نظر بگیریم.
عامل سن: این تصور که وقتی به سن خاصی میرسید، بیفایده است که سیگار را به دلیل سلامتی ترک کنید، اغلب دلیلی است که بسیاری از افراد مسن احساس میکنند این تلاش بیمعنی است. اما نیاز به ترک سیگار هیچ ربطی به سن شما ندارد. این در مورد انجام مسئولیت خود در قبال عزیزانتان و انتخاب سالم ماندن است.
عامل جنسیت: مردم بر این باورند که جنسیت یک فرد سیگاری تعیین کننده موفقیت در ترک سیگار است. اگرچه ممکن است معقول به نظر برسد، اما سوال این است که آیا بیماری، درد و مرگ ناگهانی بر اساس جنسیت متفاوت است؟ زنان نسبت به خود، نوزادان و خانواده احساس مسئولیت بیشتری دارند. برای اکثر مردان نیز صادق است. مگر اینکه افراد ارتباط بین شادی واقعی و سلامتی را ببینند، ممکن است ترک سیگار دشوار باشد.
اگر واقعاً میخواهید سیگار را ترک کنید، باید از همنشینی با سیگاریهای فعالی که تصمیم به ترک آن ندارند، اجتناب کنید. اگر از معاشرت با آنها دست نکشید، تلاش شما برای ترک سیگار با دیوار آجری سخت روبرو خواهد شد.
سیگار کشیدن یک تصمیم شخصی است، صرف نظر از دلایلی که به چنین تصمیمی رسیدید. هرگونه تلاش برای ترک سیگار نیز باید یک تصمیم شخصی برای ترک باشد. شما را نمی توان مجبور کرد، باید داوطلبانه باشد. شما باید دلیلی که به این عادت، عادت کرده اید را شناسایی کنید و همچنین دلیل محکمی برای ترک آن بیابید. اما تصمیم به ترک تنها یک چهارم راه است، باید تمام راه را طی کنید، بر همه چالش ها غلبه کنید تا به هدف خود برسید. خبر خوب این است که افرادی که اعتیادشان ناامید کننده به نظر می رسد، شناخته شده اند که ترک کردند. شما هم می توانید.
چگونه سیگار را ترک کنیم؟
بیرون انداختن زیر سیگاری، سیگار و فندک: انجام این کار می تواند به شما کمک کند از وسوسه دوری کنید. همچنین می توانید یک قدم جلوتر رفته و از دوستان و اعضای خانواده بخواهید که در اطراف شما سیگار نکشند.
هوس خود را جایگزین کنید: وقتی هوس سیگار کردید، آدامس بجوید، آب بنوشید یا پیاده روی کنید. دور کردن ذهنتان از هوس ها می تواند به شما کمک کند تا از آنها عبور کنید.
دارو را امتحان کنید: اگر برای ترک سیگار به حمایت بیشتری نیاز دارید، پزشک ممکن است داروهای تجویزی را توصیه کند که می تواند کمک کند.
مهمتر از همه، تسلیم نشوید: ممکن است در طول مسیر چند توقف داشته باشید و شروع کنید، به خصوص اگر برای مدت طولانی سیگار کشیده باشید. اشکالی ندارد با خودتان ملایم باشید و به تلاش ادامه دهید تا زمانی که برای ترک آماده شوید.