اعتیاد به سیگار یکی از خطرناکترین عادتهایی است که هر فردی میتواند به آن دچار شود و تا سالیان سال به انجام دادنش ادامه دهد، پس به همین دلیل ما قصد داریم شما را با رازهای ترک سیگار در بزرگسالی آشنا کنیم. تمامی نکات مهم در رابطه با اعتیاد به سیگار از نوجوانی تا بزرگسالی از جمله دلایل اعتیاد به سیگار، آسیبهای سیگار برای افراد بزرگسال و رازهای ترک سیگار در بزرگسالی را در ادامه این مطلب مطالعه خواهید کرد، پس حتما همراه ما باشید.
ترک سیگار در بزرگسالی
اشخاص بزرگسالی که درگیر سیگار میباشند و به آن اعتیاد شدید دارند در اکثر مواقع از ترک سیگار ناامید هستند، زیرا مدت زیادی است که درگیر آن هستند و نمیتوانند خود را قانع کنند که امکان رهایی از این اعتیاد وجود دارد. البته جای تعجب ندارد، زیرا اعتیاد به سیگار به عنوان خطرناکترین نوع اعتیاد شناخته شده است و دلیل آن هم این است که با گذشت زمان، فرد متوجه این موضوع نیست که سیگار خطرناک است. افراد سیگاری که برای سالهای زیادی درگیر اعتیاد به سیگار هستند در اکثر مواقع فکر میکنند سیگار دوست آنها است و به عنوان نوعی راه حل به آن نگاه خواهند کرد. هر اتفاق ناخوشایند یا خوشحال کنندهای که رخ دهد این افراد یک نخ سیگار روشن کرده و برای انجام دادنش نیز هر بهانهای پیدا میکنند، پس بسیار مشکل است که بتوان چنین افرادی را مجبور کرد که دیگر سیگار نکشند. ترک سیگار در بزرگسالی تحت هیچ شرایطی با مجبور کردن آنها به اینکه دیگر سیگار نکشند میسر نمیشود، زیرا نمیتوان عقاید یک فرد در رابطه با سیگار را که در طول چندین سال شکل گرفته است را نادیده گرفت و سیگار کشیدن را متوقف کرد.
این عقاید در طی مسیر نوجوانی تا بزرگسالی شکل میگیرند و در ذهن شخص لانه میسازند و باعث میشوند تا فرد هر بار که فرصتش را پیدا میکند به بهانههای مختلف سیگار خود را روشن کند. به این دلیل میگوییم از نوجوانی تا بزرگسالی، زیرا اکثریت افراد سیگاری بزرگسال، اولین نخ سیگار خود را در نوجوانی یا جوانی کشیدهاند و دیگر هیچوقت از آن جدا نشدهاند؛ پس قبل از اینکه به سراغ رازهای ترک سیگار در بزرگسالی برویم باید ببینیم که در مسیر نوجوانی تا بزرگسالی چه اتفاقاتی رخ میدهد.
مسیر اعتیاد به سیگار از نوجوانی تا بزرگسالی
مسیر اعتیاد از نوجوانی تا بزرگسالی به این گونه شروع میشود که در ابتدا به دلیل کنجکاوی یا تعارف دیگران، فرد سیگار را امتحان میکند و بعد از آن به دلیل اینکه اثرات سیگار روی مغز را متوجه میشود به آن علاقهمند میشود و شروع به سیگار کشیدن خواهد کرد. سرگیجههای لذتبخش و حس آرامشی که به دلیل ترشح دوپامین و تاثیر نیکوتین روی مغز حاصل میشود دلایل اصلی ریشههای اعتیاد به سیگار در نوجوانان هستند، اما مسیر اعتیاد به سیگار به همین صورت پیش نمیرود. زیرا پس از گذشت یک یا دو ماه از اولین سیگار، دیگر تاثیرات سیگار روی مغز دلیل اصلی ادامه دادن به سیگار کشیدن نیست. در همین موقع است که اولین عقاید اشتباه در رابطه با سیگار در ذهن فرد سیگاری شکل میگیرند که باعث میشوند او به سیگار کشیدن ادامه دهد. عقایدی مثل: سیگار کشیدن باعث میشود آرام شوم، سیگار کشیدن باعث میشود تمرکز بیشتری داشته باشم، موجب میشود استرس نداشته باشم و… که همگی این عقاید به کل اشتباه هستند؛ اما به مرور زمان در ذهن فرد ریشه میزنند و باعث میشوند تا او هیچوقت سیگار را ترک نکند و تا بزرگسالی مشغول آن باشد.
دلایل اصلی اعتیاد بزرگسالان به سیگار برای مدت طولانی
با توجه به سرتیتر قبلی متوجه شدیم که اعتیاد بزرگسالان به سیگار ریشه در عقایدی دارد که طی گذشت سالها در ذهن آنها شکل گرفته است. سیگار به این دلیل به عنوان خطرناکترین نوع اعتیاد شناخته میشود که یک اعتیاد جسمی به یک ماده اعتیادآور نیست. شما پس از گذشت چندین سال دیگر به نیکوتین اعتیاد ندارید، بلکه در جهت عقایدی که در رابطه با سیگار دارید حرکت میکنید و سیگار کشیدن را ادامه میدهید. پس با توجه به این حقیقت که دلیل اصلی اعتیاد به سیگار، عقاید اشتباه فرد در رابطه با سیگار است؛ برای ترک آن نیازمند یک روش اصولی روانشناسی هستید تا این عقاید اشتباه را از سر راه بردارید.
آسیبهای سیگار به بزرگسالان در گذر زمان
احتمالا مطالب بسیار زیادی در رابطه با آسیبهای سیگار به بدن مطالعه کردهاید، اما بهتر است که اصلیترین این آسیبها را یکبار دیگر با هم مرور کنیم و ببینیم که سیگار واقعا چه آسیبهایی به افراد بزرگسال وارد میکند.
- مشکلات قلبی عروقی و تنفسی که از اصلیترین دلایل مرگ افراد سیگاری است. مشکلات قلبی حاصل از سیگار، درصد مرگ بالاتری نسبت به سرطان ریه برای افراد سیگاری دارد.
- مشکلات جنسی که یکی از مهمترین دلایل طلاق در جوامع مختلف میباشد و افراد بزرگسال سیگاری ممکن است به آن دچار شوند.
- تغییرات ظاهری بسیار زشت که طی چندین سال به خوبی در چهره فرد دیده میشوند و اصلا خوشایند نیستند.
- از دست دادن توانایی فعالیت ورزشی و سنگین به دلیل نداشتن سیستم تنفسی سالم، یکی دیگر از عوارض شایع سیگار برای افراد بزرگسال است.
- سردرگمی و نداشتن حوصله در صورت سیگار نکشیدن، از دیده شدهترین مشکلات افراد سیگاری است.
- مشکلات گوارشی و از دست دادن حس چشایی و بویایی از دیگر عوارض جسمانی سیگار هستند.
6 مورد از شایعترین عوارض سیگار در بزرگسالی را مطالعه کردید و تمامی این موارد طبق تجربیات شخصی کاربران و مشاهدات روی افراد سیگاری جمعآوری شدهاند و هیچ راه فراری از آنها وجود ندارد. اگر به سرطان دچار نشوید، مطمئنا در دام مشکلات قلبی عروقی میفتید. پس بهترین راه حل این است که به سراغ ترک سیگار در بزرگسالی برویم و ببینیم که با چه روشی میتوانیم این اعتیاد وحشتناک را در بزرگسالی درمان کنیم.
همچنین شما میتوانید از مطلب سیگار چند سال از عمر را کم می کند؟ بازدید کنید تا با عوارض وحشتناک سیگار بیشتر آشنا شوید.
آیا ترک سیگار برای بزرگسالان یک چالش سخت است؟
اولین قدم برای ترک سیگار در بزرگسالی، متوجه شدن این موضوع است که ترک سیگار یک چالش سخت نیست، اما به شرطی که از روش صحیح برای آن اقدام کنید. اگر شمایی که در حال مطالعه این مطلب هستید به دنبال روش ترک سیگار برای یکی از بستگان نزدیک خود میباشید یا خودتان از سیگار خسته شدهاید و خواهان یک روش ترک اصولی هستید، باید متوجه باشید که ترک سیگار به این صورت جوابگو نیست که فقط دست از سیگار کشیدن بردارید و در مقابل آن مقاومت کنید!! هیچوقت این روش اثرگذار نبوده است و افرادی که حتی برای 2 سال سیگار نکشیدهاند باز هم آن را از نو آغاز کردهاند. پس به جای ایجاد فشار عصبی و تحمیل کردن این واقعیت که فقط سیگار نکشیدن باعث میشود تا فرد سیگاری دیگر دخانیات مصرف نکند، باید به دنبال یک روش باشید تا ریشههای اصلی اعتیاد به سیگار را درمان کنید. ما در مطلب چالش های ترک سیگار چیست؟ به صورت مفصل راجع به این چالشها صحبت کردهایم و شما میتوانید از این مطلب نیز بازدید کنید.
رازهای ترک سیگار در بزرگسالی
ترک سیگار در بزرگسالی نیازمند درک این موضوع است که چرا شما سیگار میکشید. خب در ماههای اولیه دلیل سیگار کشیدن دریافت حس خوب از آن است که تجربه آن برای فرد سیگاری لذتبخش میباشد. اما پس از گذشت چند ماه، بدن دیگر آن حس را دریافت نمیکند و به نوعی اثر نیکوتین برای مغز تکراری میشود؛ پس چرا فرد باز هم به سیگار کشیدن ادامه میدهد؟
دلیل ادامه دادن فرد به سیگار کشیدن، ایجاد باورهایی در ذهن در رابطه با سیگار است. منظور ما از این باورها دلایلی هستند که به صورت ناخودآگاه در ذهن فرد سیگاری ایجاد میشوند تا به سیگار کشیدن ادامه دهد، بدون اینکه خود فرد از وجود این باورها مطلع باشد. زمانی که شما بتوانید این باورها را در ذهنتان از بین ببرید و واقعا متوجه باشید که تمامی عقاید و باورهایتان اشتباه هستند، آن روز دیگر علاقهای به سیگار کشیدن نخواهید داشت و هیچوقت دوباره به سمت آن کشیده نخواهید شد. این همان راز ترک سیگار در بزرگسالی است که ما در طول زمان فعالیت خود در سایت دیسگار تلاش کردهایم تا آن را به شما کاربران عزیز اطلاع دهیم.
اما چگونه میتوان این باورهای اشتباه را از بین برد و یکبار برای همیشه سیگار را کنار گذاشت؟ اعتیاد به سیگار یک مقوله ذهنی است و در جهت انجام آن باید در مقابل عقاید نادرست خود در رابطه با سیگار بجنگید. بهترین راه برای اینکه به ذهن خود بفهمانید که سیگار کشیدن اشتباه میباشد، این است که با حقیقتهای سیگار آشنا شوید و ذهن خود را مطلع کنید که باورهای او راجع به سیگار اشتباه هستند. در انتهای مطلب ما به شما بهترین روش ترک اعتیاد به سیگار که توسط مجموعه دیسگار تهیه شده است را معرفی کردهایم و میتوانید از آن استفاده کنید. اما قبل از اینکه به سراغ روش ترک سیگار برویم، بیاید نگاهی به ثمرات ترک سیگار بیندازیم و ببینیم افراد بزرگسالی که برای مدت طولانی درگیر اعتیاد به سیگار بودهاند با ترک سیگار چه فوایدی برای خود به ارمغان میآورند.
آیا پس از ترک سیگار در بزرگسالی، بدن شروع به جبران آسیبهای سیگار میکند؟
با قطعیت میتوان گفت که پس از ترک سیگار، بدن شما از همان روز دوم شروع به جبران آسیبهای سیگار میکند. بدن از روز دوم شروع به پاکسازی ریهها کرده و پس از گذشت 3 ماه، سطح سیستم تنفسی شما به حد قابل توجهی بهبود پیدا میکند. پس از گذشت یک سال تقریبا تمامی اثرات سیگار روی سیستم تنفسی از بین میروند و بعد از 5 سال، مشکلات قلبی عروقی به کل برطرف خواهند شد. تاثیرات سیگار روی ظاهر نیز بعد از چندین ماه شروع به بهبودی میکنند که در مطلب تغییرات چهره بعد از ترک سیگار به طور مفصل راجع به این تغییر بزرگ صحبت کردهایم. شاید مدت زمان چند سال برای جبران آسیبهای سیگار خیلی طولانی به نظر برسد؛ اما مطمئن باشید که شما از همان هفته اول، احساس زنده بودن خواهید کرد و از ترک سیگار بسیار خوشحال خواهید بود. برای جبران عوارض شدید سیگار هم اصلا نباید عجله کرد، زیرا اعتیادهای طولانی به سیگار باعث ایجاد آسیبهای شدید میشود و خب بدن برای جبران آنها به زمان نیاز دارد.
مهمترین انگیزه برای ترک سیگار در سنین بالا چیست؟
اول از همه باید این موضوع را متوجه باشید که ترک سیگار در بزرگسالی نیازمند اراده و انگیزه نیست، زیرا زمانی که شما اطلاعات حقیقی درباره سیگار را مطالعه کنید تمامی عقایدتان راجع به سیگار از بین میروند و دیگر میلی به سیگار کشیدن نخواهید داشت؛ پس هیچ اراده و انگیزهای برای ترک سیگار نیاز نیست. اگر شما برای ترک سیگار با استفاده از روشهای سنتی ( قرص نیکوتین، برچسب نیکوتین، مقاومت جلوی میل به سیگار کشیدن) نیاز به انگیزه و اراده دارید، متاسفانه باید بگوییم که مشکل از شما نیست، بلکه مشکل اصلی روشهایی هستند که شما از آنها برای ترک سیگار استفاده میکنید. زیرا با توجه به نتایجی که از کاربران دیسگار جمعآوری شده است تمامی افرادی که با استفاده از پکیج صوتی ما موفق به ترک سیگار شدهاند، هرگز نیازی به انگیزه یا مقاومت در مقابل سیگار کشیدن نداشتهاند.
در حقیقت موضوعی ساده است که به سرعت باعث ایجاد تغییراتی در زندگی شما میشود. در رابطه با اعتیاد به سیگار نیز همینطور است و زمانی که شما ذهن خود را با واقعیت روبهرو کنید، دیگر میلی به سیگار کشیدن ندارید.
آسانترین و مطمئنترین روش ترک سیگار برای افراد بزرگسال
موضوع ترک سیگار در بزرگسالی باید با مطالعه صحیح روی عقاید ذهنی شما در رابطه با دلیل سیگار کشیدن انجام شود. در سایت دیسگار میتوانیم با افتخار اعلام کنیم یک پکیج صوتی برای شما آماده کردهایم که فقط چند ساعت وقتتان را خواهد گرفت، اما عقیده شما در رابطه با سیگار را برای همیشه عوض خواهد کرد. حتی اگر از آن دسته افرادی هستید که باور دارید سیگار خوب است و هیچوقت مایل به ترک آن نیستید، از شما دعوت میکنیم تا فقط چند دقیقه از این پکیج صوتی را گوش دهید و سپس خواهید دید تمامی باورهای ذهنیتان که برای سالهای طولانی شما را وادار به سیگار کشیدن میکردند فرو میریزند. به یاد داشته باشید که هیچوقت برای ترک سیگار دیر نیست، پس همین حالا صفحه اصلی سایت را ببینید و توضیحات پکیج ترک سیگار را مطالعه کرده تا از تصمیم خود اطمینان بیشتری کسب کنید.