برونشیت یکی از بیماری های خطرناک است که معمولا افراد سیگاری به آن مبتلا می شوند و به دیگران هم منتقل می شود. بیماری برونشیت در دو نوع حاد و مزمن در انسان ظاهر می شود که در این مطلب قصد داریم راجع به آنها صحبت کنیم.
برونشیت چیست و چگونه سیگاری ها به آن مبتلا می شوند؟
برونشیت یک بیماری تنفسی محسوب می شود که در شش ها اتفاق می افتد. بیماری برونشیت یعنی التهاب نایژه ها در شش ها که معمولا در اثر سرما خوردگی و آسیب هایی که شش ها در معرض آنها هستند رخ می دهد. نحوه مبتلا شدن شما به برونشیت می تواند در اثر بیماری سرما خوردگی باشد و به این صورت رخ می دهد که بدن شما شروع به مبارزه با باکتری ها و ویروس هایی که وارد شش شده اند می کند و این نبرد باعث ورم نایژک ها و قسمت هایی از شش می شود و تا انتهای سرما خوردگی ادامه پیدا می کند. دلیل اینکه برونشیت در افراد سیگاری بیشتر رخ می دهد مروبط به تاثیر سیگار روی ریه ها است. ریه افراد سیگاری و تاثیر سیگار روی آن به گونه ای است که شش ها توسط دود سیگار بسیار ضعیف می شوند و تمامی نایژه ها که در بیماری برونشیت مورد حمله قرار می گیرند از قبل نابود می شوند و به همین دلیل بدون هیچگونه مقاومتی به بیماری برونشیت مبتلا می شوند.
علائم بیماری برونشیت در افراد سیگاری
بیماری برونشیت در دو مدل مختلف در بدن ظاهر می شود.
برونشیت حاد
برونشیت حاد نوع ساده تر بیماری برونشیت است که در اثر سرماخوردگی رخ می دهد و بسیار راحت تر درمان می شود. بعد از پایان سرماخوردگی و درمان شدن به طور کامل، برونشیت نیز از بین می رود و شش های شما دیگر هیچگونه درگیری با آن ندارند. افراد سیگاری به دلیل اینکه نایژه های خود را از بین برده اند و مقاومت کمتری در مقابل ویروس دارند راحت تر سرما می خورند که در مطلب آیا سیگار برای سرما خوردگی بد است؟ به طور کامل نحوه مبتلا شدن به سرما خوردگی در افراد سیگاری را توضیح داده ایم. سیگار روی برونشیت حاد تاثیر دارد ولی خب به معنی این نیست که فقط افراد سیگاری به برونشیت حاد مبتلا می شوند زیرا برونشیت حاد در اثر سرماخوردگی به وجود می آید و همه می توانند سرما بخورند.
علائم برونشیت حاد
- گلو درد
- تنگی نفس
- بدن درد
- سرفه خلط سبز
برونشیت مزمن
برونشیت مزمن برخلاف برونشیت حاد بدون حضور ویروس فعال در بدن فعالیت می کند. یعنی شما برای اینکه بیماری برونشیت را در بدن خود داشته باشید لزوما نیازی به اینه سرما بخورید یا مریض شوید ندارید بلکه به طور کلی این بیماری را در بدن خود دارید. اصولا بیماری برونشیت مزمن بر اثر مصرف سیگار به وجود می آید زیرا نایژک های مجرای تنفسی و شش ها از بین می روند. بیمرای برونشیت مزمن می تواند سالها همراه با فرد بماند و درمان نشود و به همین دلیل است که آن را بسیار خطرناک تر از برونشیت حاد می دانند. جدا از افراد سیگاری کسانی که در کارخانه های پلاستیک سازی کار می کنند هم در معرض این بیماری قرار می گیرند ولی طبق مطالعات انجام شده کسانی که برونشیت مزمن را با خود حمل می کنند اکثرا سیگاری هستند.
علائم برونشیت مزمن
- سرفه های شدید
- سرفه های مکرر و طولانی
- تنگی نفس شدید
- داشتن خلط فراوان هنگام سرفه
جلوگیری و درمان بیماری برونشیت
بیماری برونشیت حاد که توسط سرما خوردگی ایجاد می شود راه درمان خاصی ندارد زیرا همراه با درمان شدن سرماخوردگی از بین می رود ولی برونشیت مزمن نیاز به درمان و جلوگیری دارد. بهترین راه برای جلوگیری از برونشیت مزمن نکشیدن سیگار است. ترک سیگار موجب می شود ریه های شما در یک بازه زمانی چند ماهه تا حد زیادی سلامتی خود را بدست آورند و از خطر برونشیت مزمن در امان باشند. برای ترک سیگار هیچوقت دیر نیست و شما در هر زمانی که اقدام به ترک کنید بدن خود را وارد یک مسیر درمان می کنید که طی ماه ها و سال ها خود را ترمیم می کند. به شما پیشنهاد می کنیم از دوره های صوتی ترک سیگار که در سایت دیسگار قابل تهیه کردن هستند استفاده کنید تا مسیر ترک خود را سریع تر پیش ببرید. برای درمان بیماری برونشیت مزمن می توانید به دکتر مراجعه کنید و همراه با آن از عسل و زنجبیل استفاده کنید تا عفونت ها و بیماری های مجرای تنفسی خود را از بین ببرید.