بسیاری از افراد فکر می کنند ترک کردن سیگارهیچگونه سختی ندارد و فقط کافی است تصمیمش را بگیرند. اما سختی آن را فقط افراد سیگاری که تا به حال تجربه اش را داشته اند درک می کنند. این افراد بعد از تصمیم گرفتن ترک سیگار از خود می پرسند: چگونه سیگار را ترک کنیم؟ برای ترک سیگار چه باید کرد؟ و…
در این مقاله چندین راهکار و نکته را بر اساس تحقیقاتی که در ایالات متحده امریکا صورت گرفته است در اختیار شما قرار می دهیم تا سیگار را به آسانی ترک کنید. با ما همراه باشید.
چندین روش برای ترک سیگار
ترک سیگار یکی از کار های بسیار سخت و طاقت فرسا است که برای انجام آن نیاز به دانش و اطلاعات زیادی در این زمینه است. اگر شما هم قصد ترک سیگار را دارید باید با رعایت اصول و قوانین، به درستی این کار را انجام دهید تا نتیجه ی دلخواهتان را کسب کنید. در این قسمت چند راهکار را به شما معرفی می کنیم.
ترک آنی و بدون فکر
بسیاری از افراد سیگاری بار های زیادی به طور آنی تصمیم به ترک سیگار گرفته اند. از همین جمله مشخص است که اینگونه ترک کردن در اکثر اوقات با شکست همراه می شود. زیرا تصمیم گرفتن به تنهایی کافی نیست. شما باید در کنار این تصمیم موارد زیادی را رعایت فرمایید و به صورت اصولی این کار را انجام دهید تا به موفقیت ختم شود. در زبان عامیانه این نوع ترک را ترک یابویی می نامند. طبق پژوهش های صورت گرفته در ایالات متحده امریکا مشخص شده است تعداد افرادی که با این روش سیگار را ترک کرده اند و در این زمینه موفق شده اند حتی به 10 درصد هم نمی رسد! اینجا است که مشخص می شود ترک کردن سیگار نیاز به تحقیقات و حمایت های فراوانی دارد.
ترک سیگار با برنامه ریزی
در این روش شما بعد از تصمیم گرفتن ترک سیگار، یک زمان بخصوصی را مشخص می کنید که از آن به بعد سیگار نکشید و آن را ترک کنید. بهتر است این موضوع را با افراد زیادی در میان بگذارید تا هم از حمایت های آنها برخوردار شوید و هم بخاطر تعهدی که به آنها داده اید در تصمیم خود مصمم تر شوید. سعی کنید بعد از فرا رسیدن زمان و روز تعیین شده از مکان هایی که باعث وسوسه شدن شما برای سیگار کشیدن می شود دوری کنید. تمام وسایل هایی که خاطره ی سیگار کشیدن را برای شما زنده می کنند، مانند زیر سیگاری را دور انداخته یا حداقل سعی کنید جلوی چشمتان نباشد. در جمع های بخصوصی که وسوسه ی سیگار کشیدن شما را بیشتر می کند حاضر نشوید.
ترک سیگار به وسیله ی جایگزین کردن آن
بسیاری از افراد سیگاری که مدت زیادی است گرفتار اعتیاد به سیگار شده اند و سالیان سال است که این رفتار را به طور مداوم انجام می دهند، اعتیاد بسیار شدیدی به نیکوتین درون سیگار پیدا کرده و قادر به ترک یکباره ی نیکوتین نیستند! این افراد بهتر است نیکوتین مورد نیاز خود را با روش متفاوتی مثل استفاده از اسپری ها، برچسب ها و آدامس های نیکوتین دار تامین کنند. البته استفاده از این موارد به طور دائمی نیست و افراد باید به طور تدریجی و با یک برنامه ی دقیق و اصولی مصرف این مواد را از زندگی خود حذف کنند. البته این نکته را به خاطر بسپارید استفاده از این گونه از فراورده ها به تنهایی باعث ترک صد درصدی سیگار نمی شود و بهتر است در کنار آنها از یک مشاور یا پزشک کمک بگیرید.
نکته: افراد زیر 18 سال برای استفاده از اینگونه فراورده ها باید با پزشک مشورت کنند.
مراجعه به مشاور
در این روش شما به یک مشاور مراجعه می کنید و او شما را راهنمایی می کند و در کل این مسیر در کنار شما خواهد بود. این روش یکی بهترین روش های ترک سیگار است زیرا همیشه یک متخصص بالا سر شما است و در تمام موقعیت ها می توانید از تجربه و علم او استفاده کنید. او نه تنها روش مناسب را برای شما انتخاب می کند بلکه می تواند ذهن شما را از کشیدن سیگار دور نگه دارد.
استفاده از دارو
دارو های مخصوصی در این زمینه وجود دارند که می توانند به شما در ترک سیگار کمک کنند. برای ترک سیگار سه قرص وجود دارد که عموما برای درمان افسردگی هستند و آن ها را به عنوان قرص ضد افسردگی می شناسند؛ اما می توان آن ها را به عنوان قرص ترک سیگار هم استفاده کرد و نتیجه ی دلخواه را گرفت. این قرص ها به شرح زیر می باشند:
- بوپروپیون (Bupropion)
- نورتریپتیلین (Nortriptyline)
- وارنیکیلین (Varenciline)
نکته: برای تهیه ی این قرص ها از داروخانه، باید به پزشک مراجعه فرمایید و نسخه تهیه کنید.
راهکار های کمکی
روش های کمکی دیگری وجود دارند که نه تنها باعث جلو گیری از سیگار کشیدن و ترک آن می شوند بلکه باعث به وجود امدن زندگی سالم و عادت های خوب می شود. این روش ها عبارت اند از:
- ورزش
- درمان مغناطیسی
- طب سوزنی
- لیزر سرد
- یوگا
اگر شما هم سوالاتی مانند *چگونه سیگار را ترک کنیم؟* یا *بهترین روش ترک سیگار چیست؟* در ذهن خود دارید، بهتر است بدانید یکی از بهترین روش های ترک سیگار جایگزین کردن آن با استفاده از ورزش های قدرتی مانند بدنسازی یا ورزش های هوازی مانند فوتبال یا حتی دویدن خالی است. چون علاوه بر ترک کردن سیگار و به وجود آمدن سلامت جسمی، دوستان بهتری پیدا می کنید و به طور خلاصه در یک جمع بهتری قرار می گیرید که می تواند شما را از سیگار دور نگه دارد.
چند نکته ی مهم در ترک سیگار
درست است که خیلی ها باور دارند که ترک سیگار کار بسیار سختی است. اما این سختی فقط به دلیل نداشتن هیچگونه دانشی در این زمینه است. آنها بدون هیچ علمی تصمیم به ترک سیگار می گیرند و مسلما نتیجه ی این افراد چیزی جز شکست نیست. در این قسمت 5 نکته ی مهم در ترک سیگار را برای شما شرح می دهیم که در این زمینه برای شما بسیار کمک کننده هستند.
کسب کردن تجربه های جدید
در زمان ترک سیگار بهتر است از شرایط قبلی خود فاصله بگیرید و سبک زندگی خود را حداقل تا مدتی تغییر دهید. سعی کنید با دوستان یا خانواده ی خود به مسافرت بروید یا با دوستان خود به سمت ورزش هایی که تا آن زمان آنها را تجربه نکرده اید بروید. این کار هم ذهن شما را آرام نگه می دارد و از فکر کردن به سیگار جلوگیری می کند و هم باعث جلوگیری از استرس می شود. فراموش نکنید حتما این اوقات را با دوستان غیر سیگاری خود سپری کنید.
یادداشت کردن محرک ها
در زمان ترک سیگار، معمولا بعضی از رفتار ها یا قرار گرفتن در بعضی از مکان ها، باعث به وجود آوردن حس وسوسه گونه ای در شما می شود که به راحتی می تواند تمام زحمات شما را بر باد دهد. شما باید اینگونه موارد را از قبل شناسایی کنید و از قرار گرفتن در این شرایط جلوگیری کنید. مورد توجه قرار دادن این نکته در سه ماه اول ترک سیگار بسیار بسیار حائز اهمیت است زیرا فرد مورد نظر در این زمان بیشتر از هر زمان دیگری قابلیت بازگشت به مصرف دوباره را دارد. پس این نکته را جدی بگیرید و حتما محرک های خود را یادداشت کنید.
به وسوسه ها نه بگویید!
سرسخت ترین دشمن ترک سیگار، وسوسه هایی است که به سراغ شما می آیند. هر بار که به وسوسه های خود نه بگویید یک قدم به پیروزی و موفقیت خود نزدیک تر می شوید. زیرا بعد از هر بار نه گفتن، قدرت وسوسه کمتر می شود تا زمانی که دیگر وسوسه ای وجود ندارد. در روز های اول ترک سیگار که قدرت وسوسه ها بیشتر است، می توانید دستان و دهان خود را با استفاده از چیز های مختلف مشغول نگه دارید تا کمتر اذیت شوید. شما می توانید برای مشغول نگه داشتن دستان و دهان خود از موارد زیر استفاده کنید.
- پاپ کورن
- تخمه ی افتابگردان
- هویج
- خیار
- کشمش
- آبنبات
تفریح و خوشگذرانی کنید
درست بعد از تصمیم گرفتن ترک سیگار وقت آن است که به خود حال بدهید. باید در این زمان به سمت خوشگذرانی بروید تا یک دید مثبت از ترک سیگار در ذهن شما شکل بگیرد. البته حواستان باشد این تفریحات سالم باشند تا در دام دیگری گرفتار نشوید.
مطلب مرتبط: برای ترک سیگار چه بخوریم؟
معمولا بعد از ترک سیگار، بسیاری از افراد دچار یک حس فقدان یا غم می شوند که کاملا عادی است. زیرا عادتی که سالیان سال به آن وابسته بوده اند را ترک کرده اند. تنها چیزی که در این زمینه باید مراقب آن باشید این است که نگذارید این حس غم طولانی شود زیرا بعضی از افراد عادت دارند در هنگام غمگین بودن، به سمت سیگار بروند و در نتیجه تمام زحمت های خود و دیگران را به یک دفعه نابود کنند.
روز های اول ترک سیگار را جدی بگیرید
روز های اول ترک سیگار بسیار طاقت فرسا و سخت میگذرد؛ به ویژه در افرادی که بدون هیچ برنامه ای تصمیم به ترک گرفته اند. در این زمان ممکن است احساسات منفی زیادی مانند افسردگی، عصبانیت، گوشه گیری، خستگی و نا امیدی به شما دست بدهد. برای رفع یا جلوگیری از این احساسات بهتر است از گروه های پشتیبان مخصوص در این زمینه یا خانواده و دوستان غیر سیگاری خود کمک بگیرید. بعد گذشت این روز ها دوباره به حالت عادی باز خواهید گشت و روح و روان شما آرام خواهد گرفت. البته این به معنای تمام شدن وسوسه های روزانه نیست! برای سرکوب کردن وسوسه های روزانه ی خود یک روش بسیار عالی و تجربی وجود دارد. هرگاه وسوسه به سراغتان آمد بهتر است سریعا آن را بازگو کنید. همین که احساسات خود را بیان کنید باعث احساس سبکی می شود و وسوسه ی شما را نابود خواهد کرد. پس حتما از نگه داشتن احساسات درونیتان و بازگو نکردن آن خودداری کنید.
امیدوارم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد و جواب سوال چگونه سیگار را ترک کنیم؟ را گرفته باشید. همچنین پیشنهاد می کنم مطلب فواید ترک سیگار را مطالعه کنید تا با فواید ترک سیگار آشنا شوید.
1 ديدگاه
Asprin
🏳️