سلامتی بدن و زیبایی اندام جزو دو مورد از مهمترین دغدغههای هر انسانی میباشند. بناابراین همه دوست دارند که بهترین و سالمترین بدن را داشته باشند. اما برخی از عوامل و اتفاقات باعث میشوند که شما از وضعیت عادی خارج شده و با مشکلات جدی رو به رو شوید. سیگار یکی از عوامل تاثیرگذاری است که مصرف آن سلامت بدن شما را به خطر خواهد انداخت. اگر شما ورزشکار مخصوصا بدنساز باشید این مشکلات را بیشتر از سایر افراد احساس خواهید کرد. در این مقاله بررسی خواهیم کرد که سیگار و بدنسازی چه رابطهای با یکدیگر دارند. لذا از شما دعوت میکنیم که در ادامه با دیسگار همراه باشید.
سیگار چه بلایی بر سر فرد بدنساز میآورد؟
سیگار حاوی 597 ماده سمی و خطرناک است که اگر وارد بدن شوند شما را با مشکلات جدی مواجه خواهند کرد. اگر شما یک فرد ورزشکار باشید و مشغول بدنسازی باشید این شرایط سختتر خواهد شد. بدنسازی عضلهها را تحت تاثیر قرار میدهد و انرژی بدن را میگیرد. به همین منظور افرادی که بدنسازی کار میکنند باید به فکر بدن خود بوده و تغذیه مناسبی داشته باشند.
سیگار کشیدن باعث میشود که سیستم ایمنی شما ضعیف شود و شما با مشکلاتی از جمله افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، افزایش تولید هورمونهای استرس، تغییر در انعقاد خون و متابولیسم مواجه شوید. از طرفی دیگر بدنسازی بدن شما را تحریک میکند تا پیشرفت کند و شما مجبور هستید که بیشتر تلاش کنید. مصرف سیگار در کنار افزایش تحرکات باعث میشود که بدن شما آسیب ببیند و در بلند مدت دچار آسیب دیدگی شود.
تاثیر سیگار بر روی بدنسازی
در قسمت قبل به طور کلی توضیح دادیم که سیگار کشیدن چه بلایی سر فرد بدنساز میآورد. در این بخش تاثیر سیگار بر روی بدنسازی را بیان خواهیم کرد. میزان مصرف سیگار تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد شما در ورزش بدنسازی دارد لذا باید به آن توجه داشته باشید. مشکلاتی که سیگار بر روی بدنسازی دارد عبارتاند از:
آسیب دیدن ریهها
سیگار ابتدا وارد ریهها شده و سپس سایر نقاط بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. وقتی که شما مشغول کشیدن سیگار هستید مواد سمی همچون مونوکسید کربن وارد ریهها شده و به هموگلبین خون میچسبند. این موضوع سبب میشود که هنگام دم و بازدم در هنگام وزنه زدن دچار مشکل شوید. بدنسازی ورزشی سنگین است که احتیاج به ریکاوری دارد.
وقتی شما به جای ریکاوری کردن و تغذیه مناسب روی مصرف سیگار تمرکز میکنید پاکسازی ریهها به خوبی انجام نمیشود و شما با مشکلات ریوی رو به رو خواهید شد. اگر همچنان به مصرف سیگار در کنار بدنسازی اصرار داشته باشید قطعا با مشکلات حادتری مثل بیماریهای قلبی و ریوی مواجه میشوید.
تاثیر بر روی خواب
احتمالا شما که بدنسازی کار میکنید بهتر از هر کسی میدانید که خواب کافی یکی از الزامات داشتن بدنی سالم و ایده آل است. تغذیه خوب در کنار خواب کافی باعث میشود که اندام شما بهتر ریکاوری کرده و هر روز شاهد پیشرفت آن باشید.
اما وقتی که سیگار میکشید سطح استرس و اضطراب شما افزایش پیدا کرده و با مشکلات خواب مواجه میشود. نداشتن خواب کافی و مصرف بی رویه سیگار موجب میشود که بدن شما آسیب پذیر شده و نتواند فشار تمرینات و وزنهها را تحمل کند. لذا ممکن است با گرفتگی عضلات و مشکلات جدیتری دست و پنجه نرم کنید.
تضعیف سیستم ایمنی بدن
سیگار سیستم ایمنی بدن را نیز دچار اختلا کرده و از حالت عادی خارج میکند. هر چقدر بیشتر سیگار مصرف کنید سیستم ایمنیتان ضعیف تر شده و در برابر بیماریها مقاومت خود را از دست خواهد داد. وقتی بدن ضعیفی داشته باشید و خودتان را زیر وزنههای سنگین قرار دهید با مشکلات جدی رو به رو خواهید شد.
پایین آمدن سطح تستوسترون
تستوسترون هورمونی مردانه است که افزایش آن موجب میشود که فرآیند عضلهسازی بهتر انجام شود. اگر سطح تستوسترون شما پایین تر از سطح مورد نظر باشد عضله سازی دچار مشکل شده و بدن شما پیشرفتی نخواهد کرد. مصرف سیگار سطح تستوسترون را تا حد زیادی پایین آورده و فرآیند عضلهسازی را به تاخیر میاندازد.
رشد دیرتر عضلات
مصرف سیگار مشکلات تنفسی و ریوی برای بدن به وجود میآورد. همین موضوع سبب میشود که اکسیژن کافی به ماهیچهها و عضلات نرسد به همین جهت رشد عضلات به حالت طبیعی رخ نخواهد داد. اگر دقت کنید افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی رشد عضله کمتری دارند و بدن آنها دیرتر عضلهسازی میکند.
افزایش کورتیزول
کورتیزول هورمون استرس است که افزایش آن باعث میشود بدن شما از حالت استاندارد خود خارج شود. استرس باعث میشود که بدن شما کالری بیشتر بسوزاند و عضلات تان ضعیفتر شوند. مصرف سیگار میزان استرس بدن را افزایش میدهد و عملکرد بدن را از حالت عادی خارج میکند. لذا با گذشت زمان به جای پیشرفت شاهد ضعف عضلات و مشکلات مختلف خواهید بود.
افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین
ورزش بدنسازی فشار زیادی روی بدن انسان وارد میکند لذا باید انسولین کافی در بدن شما وجود اشته باشد. انسولین باعث میشود که میزان قند و گلوکز در بدن کاهش یابد و از تجمع چربی در شکم وپهلو جلوگیری کند. اما مصرف سیگار موجب میشود که قند خون شما افزایش یابد و چربی اضافه داشته باشید.
سیگار کشیدن چه تاثیری روی بدنسازی بانوان دارد؟
مشکلاتی که سیگار کشیدن برای بدنسازی به همراه دارد برای بانوان و آقایان یکی است. در کنار مشکلاتی که در بالا اشاره کردیم یک سری مشکلات زنانه نیز وجود دارد که بر اثر مصرف بیرویه سیگار به وجود میآید. بانوان بدنساز در صورت مصرف سیگار با مشکلاتی همچون گرفتگی عضلات، به هم ریختن زمان قاعدگی، پوکی استخوان و بیشتر شدن درد قاعدگی مواجه میشوند.
سیگار کشیدن قبل از تمرین خطرناکتر است یا بعد از تمرین
سیگار عوارض بسیار زیادی برای بدن دارد و عملکرد ورزشی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بنابراین فرقی ندارد که سیگار را قبل از تمرین مصرف کنید یا بعد از تمرین. سیگار کشیدن باعث میشود که فشار بیشتری بر روی بدن شما وارد شد و مشکلات قلبی، ریوی، تنفسی و … شما را احاطه کنند. پس بهتر است به جای تمرکز روی کشیدن سیگار در قبل یا بعد از تمرین، روی ترک سیگار تمرکز کنید تا در نهایت بدن خودتان را از وضعیت فعلی خارج نمایید.
اگر به فکر داشتن اندامی زیبا هستید باید با سیگار خداحافظی کنید
سیگار مادهای خطرناک است که سلامت بدن را به خطر میاندازد و شما را با مشکلات جدی مواجه میکند. اما بدنسازی باعث میشود که اندامی زیباتر داشته و عزت نفس بالایی داشته باشید. بنابراین سیگار و بدنسازی نمیتوانند همزمان کنار شما باشند. از آنجایی که سیگار کشیدن برای بدن مضر است تنها راه چاره این است که با سیگار خداحافظی کنید.
ترک سیگار کار چندان سختی نیست فقط کافی است که اراده کنید و برای همیشه آن را کنار بگذارید. سایت دیسگار یک دوره تخصصی برای ترک سیگار آماده کرده است که کمک میکند بتوانید در عرض سه روز به صورت کاملا تخخصی سیگار را ترک کنید. اگر به فکر زیبایی اندام خود هستید پیشنهاد میکنیم حتما در دوره ترک سیگار دیسگار شرکت نمایید.
اگر سیگار را ترک کنیم چه اتفاقی میافتد؟
همان طور که گفتیم بهترین راهکار برای داشتن اندام عالی و بهبود عملکرد ورزشی ترک سیگار است. ترک سیگار برای افراد بدنساز فواید زیادی به همراه دارد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش مشکلات ریوی و سرفه کردن
- بهبود وضعیت بویایی و چشایی
- بهتر شدن فرایند تنفس
- تسریع فرآیند عضله سازی
- بهبود عملکرد ورزشی
- داشتن حس رضایت و خشنودی